Cu toti stim ca sunt foarte putini utilizatori care nu sunt familiari cu notiunea de registrii de sistem, probabil la fel de putini sunt si cei care cunosc importanta acestora pentru o functionare corecta a sistemelor de operare.
Registry reprezinta baza de date centrala a unui sistem si a aplicatiilor care sunt instalate pe acesta.
In aceasta baza de date sunt stocate toate informatiile necesare pentru configurarea sistemului, a utilizatorilor, a aplicatiilor si a componentelor hardware.
Daca, din diverse motive, registrii de sistem devin corupti acestea fiind: modificati sau stersi de virusi sau de utilizatoi fara experienta lor, Windowsul sau aplicatiile de pe acesta pot deveni nefunctionale, fie aparand erori in timpul rularii acestora, sau nu mai raspunde deloc la niciuna din comenzi.
Intr-un sistem Windows, baza de date este formata din mai multe fisiere, fiecare dintre acestea continand ramificatii de registrii, la baza care se afla cate un key principal de exemplu, HKEY_LOCAL_MACHINE. Locatiile acestor fisiere sunt urmatoarele:
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM > \System32\config\system
• HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE : \System32\config\software
• HKEY_USERS.DEFAULT > \System32\config\default
In mod implicit, Windows Registry poate fi accesat si editat doar cu ajutorul editorului de registrii (RegEdit), insa utilizatorii care doresc pot accesa registrii prin intermediul Windows Explorer cu ajutorul lui Registry Shell Extension.
Windows Registry Shell Extension reprezinta un plugin pentru Windows Explorer care creaza un folder virtual in care sunt listati toti registrii sistemului.
Dupa ce vom termina instalarea plugin-ului, folderul virtual Windows Registry va fi afisat in My Computer si va putea fi accesat ca orice alt folder obisnuit si binenteles si
editat.
editat.
Descarca Windows Registry Shell Extension.
Nota: Pentru a putea face modificari in registrii direct din folderul virtual Windows Registry va trebui sa deschideti Windows Explorer cu drepturi de administrator.
Nu uitaţi, dacă aveţi sugestii sau reclamaţii scrieţi pe rubrica de comentarii.
Vă rog sa puneţi întrebări legate de tutorial, pentru alte întrebări folosiţi pagina de
Contact.
Vă rog sa puneţi întrebări legate de tutorial, pentru alte întrebări folosiţi pagina de
Contact.
8 Comentarii:
Foarte interesant! Imi prind bine postarile tale. Eu sunt afon complet la chestiile astea cu I.T.-ul. :))
Cristi nimeni nu sa nascut invatat...:)
Salut Nicu-le !
Interesant pentru cei cărora le place să-şi bată capul . Am trecut de stadiul ăsta şi prefer să reinstalez sistemul când apar mai multe erori .
Ceva interesant aici şi care la vremea lui l-am folosit dar care ar mai putea fi de folos unora.
http://www.roportal.ro/discutii/topic/2718-windows-xp-pro-tuning-%26gt%3B-check-it-out/
Sorin, si asta este o varianta dar... daca formatezi pc gandeste ca va dura ceva timp pana o sa pui sistemul cum a fost.
Si multi dintre noi nici sa formateze nu stie..;)
Stai că nu te înţeleg vrei să spui că dacă vei face aceste setări oprind procesele ce nu ţi-s necesare neaparat îţi va veni mai greu să formatezi hardul pentru a instala un alt OS ? sau te referi la repornirea respectivelor procese ?
Procesele , mare parte din ele , au ireversibilă acţiunea de oprire a lor . Deci odată oprite nu le mai porneşti decât la o nouă reinstalare , iar dacă reinstalezi nu contează ce procese de WIn. ai oprit , ele vor reporni de la sine odată cu noul OS.
@Sorin: daca cunosti registri orice se poate reporni si te contrazic, referinduma la windows 7 este mult mai flexibil fata de xp.
In windows 7 orice proces oprit la fel de bn poate fi si repornit.
Dar cu conditia sa consti registri nu bn foarte bn, dar la ce ai spus in comentariul de mai sus ma face sa cred ca nu cunosti pre bn registri...
Nicu nu face afirmatii gratuite .
Vorbeam de XP si nu W7 . Procesele şi registri sunt doua lucruri diferite .
Nu mă contrazice pentru ca meseria mea este legata de programari , cu asta ma ocup . Daca vrei dezbatem problema pe larg . Unele procese sunt ireversibile , clar. Vrei exemple ?
In primul rand in acest tutorial era vb de win 7...
ci nu de XP.
Foarte bn dar te contrazici singur, exemple sunt cu miile pe Google in care poti debloca ori ce proces.
Pai ce naiba facem de cate ori stricam ceva in windows al fotmatam....asta mi se pare cam absurd.
Dar fiecare cu cunostintele lui. :|
Trimiteți un comentariu
Nu mai sta pe gânduri !
Powered by @.niyku - PC